Taximono Gizlilik Politikası

Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve Çerez Politikası

1.GENEL
6698 nolu Kişisel Verilerin korunması Kanunu çerçevesinde olmak kaydıyla UNICORN LOJİSTİK OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (bundan sonra "Taximono", "Şirket", "Şirketimiz", "biz" ve "bizim" olarak da anılacaktır.) ile KULLANICI/ÜYE ("siz" olarak da anılacaktır.) arasındabu sözleşme Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve Çerez Politikası’nın amacını içerir.

1.1 Şirketimizin Gizlilik Politikası Taximono Uygulaması, www.taximono.com internet sitesi ve diğer ortak olunan ilgili internet siteleri, mobil uyumlu uygulamalar ve mobil uyumlu internet siteleri, mikro siteler ve alt siteler üzerinden sağlamış olabileceğiniz bilgilerin toplanması, kullanılması ve açıklanması Taximono Uygulaması, internet sitesi, ve mobilweb hakkında sizlere bilgi vermek amacıyla tasarlanmıştır.
1.2 Sizinle ilgili söz konusu bilgilerin bu Gizlilik Politikası uyarınca toplanmasına, kullanılmasına ve açıklanmasına rıza göstermekte ve bu Politikaya tabi olduğunuzu kabul etmektesiniz.
1.3 Şirketimiz, Türk Hukukunda kabul edilmiş olan kişisel verilerin korunmasına dair düzenlemelere uygun olarak hareket etmeyi ve bu açıdan her bir Üye/KullanıcınınŞirketimiz tarafından kayıt edilen kendi kişisel bilgilerine erişme, bu bilgilerle ilgili bilgilendirilme, bu bilgileri değiştirme, bilgilere ekleme yapma veya bilgileri iptal etme ve bu bilgilerin kullanılıp kullanılmadığını sorma hakkı bulunduğunu taahhüt etmektedir. Gizli veriler yalnızca Üye/Kullanıcının açık bir şekilde kabulü üzerine işleme alınabilir.

2. TAXİMONO’ NUN TALEP ETTİĞİ BİLGİLER
Şirketimiz hizmet kullanımı sağlamak için sizden aşağıda belirtilen bilgileri toplar.

2.1 Tanımlama bilgileri (ad, soyad, sabit hat, cep telefonu numarası, e-posta adresi).
2.2 Sosyal medya hesapları ile Taximono’nun internet sitesi, mobil uygulaması ve mobilweb’ine bağlanılması durumunda Kullanıcı/Üyenin o kanallar aracılığıyla paylaşılmasına onay verdiği bilgiler.
2.3 Site ile ilgili bir sorun bildiriminde bulunduğunuzda sizden isteyebileceğimiz bilgiler.
2.4 Kullandığınız aygıttan edinilen konum bilgileri.
2.5 Kullandığınız aygıtın işletim sistemi versiyonu bilgisi.
2.6 Yolculuk sonunda sürücüye verilen oylama bilgisi ve yorumlar.
2.7 Uygulama içindeki "Öneri ve Şikâyet" bölümünde iletilen yorumlar.

3. TAXİMONO’ NUN BU BİLGİLERİ KULLANIŞ AMACI
Üye/Kullanıcılara daha iyi hizmet verebilmek, Üye/Kullanıcı ile sözleşme akdetmek, Üye/Kullanıcı’ ya verilen hizmetin devamı ve iyileştirilmesi, satış, pazarlama ve ticari iletişim yapılabilmesi, satış sonrası hizmetler, varsa abonelik süreci ve buna bağlı operasyonel faaliyetlerin yürütülmesi, istatistiki çalışmalar ve pazar araştırması yapılabilmesi gibi amaçlarla kullanılabilmektedir.

3.1 Kimliğinizi doğrulamak (vermiş olduğunuz cep telefonu numarasına doğrulama kodu gönderme vasıtasıyla).
3.2 Üye/Kullanıcı desteği sağlamak ve sorun gidermek.
3.3 Servis güncellemeleri ve hatalar hakkında sizi bilgilendirmek.
3.4 Uygulama ile ilgili kampanyalar hakkında sizi bilgilendirmek.

4. KİŞİSEL BİLGİLERİN PAYLAŞIMI
Kişisel Veriler; Üye/Kullanıcıya daha iyi hizmet verebilmemiz adına Üyelerin gerekli olduğu durumlarda açık rızalarına istinaden, yasal düzenlemeler uyarınca veri işleme amacı ve hukuki sebepler ile sınırlı olarak, bağlı ortaklıklarımıza ve/veya doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimize, Şirketimiz’in faaliyetlerini yürütmek üzere ilgili sözleşmeler kapsamında hizmet aldığı ya da işbirliği yaptığı yurt içi veya yurt dışındaki üçüncü kişilere aktarılabilecek, işbu Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve Çerez Politikası ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun öngördüğü hallerde veri güvenliğine ilişkin tedbirler de alınarak; 6698 sayılı kanunda sayılan şekillerde işlenebilecektir.

4.1 Herhangi bir hükümete veya yasal talebe yanıt vermeyi de içeren herhangi bir mahkeme kararı, yasalar veya yasal süreçleri yerine getirmek amacıyla
4.2 Faturalandırma ve toplama amaçları da dahil olmak üzere, Kullanım Koşullarımızı ve diğer sözleşmeleri uygulamak amacıyla.
4.3 Açıklamanın; Şirketin, Üye/Kullanıcıların veya başkalarının haklarını, mülkiyetini veya güvenliğini korumak için gerekli veya uygun olduğuna inandığımızda Bu, dolandırıcılık önleme ve kredi riskinin azaltılması amacıyla diğer şirketler ve kuruluşlarla bilgi alış verişi gibi konuları içerir.

5. BİLGİLERİNİZİN TÜRKİYE DIŞINA AKTARILMASI
5.1 Site üzerinden sizlere sunulan hizmetlerin bir parçası olarak, ibraz ettiğiniz bilgiler Türkiye dışındaki ülkelere aktarılabilir veya bu ülkelerde saklanabilir.
Örnek verecek olursak; sunucularımızdan herhangi birinin muhtelif zamanlarda Türkiye dışında bir ülkede yer alması veya hizmet sağlayıcılarımızdan birinin Türkiye dışında bir ülkede yer alması halinde bu durum meydana gelebilir. Dünyanın diğer ülkelerinde yer alabilecek diğer eşdeğer ulusal kurumlarla da bu bilgileri paylaşabiliriz. Bu bilgilerin, Türkiye’ninkine benzer veri koruma kanunları olmayabilir. Bilgilerinizi Türkiye dışına bu şekilde aktarmamız halinde, gizlilik haklarınızın, bu gizlilik politikasında genel hatları çizildiği şekilde korunmaya devam etmesini sağlamak için her türlü önlemi alacağız.
5.2 Siteyi Türkiye dışındayken kullanmanız halinde, bilgileriniz sizlere ilgili hizmetleri sağlamak amacıyla Türkiye dışına aktarılabilir.
5.3 Kişisel bilgilerinizi tarafımıza sunmakla, bilgilerinizin Türkiye dışında yukarıda anlatıldığı şekilde aktarılmasını, saklanmasını veya işleme alınması kabul etmektesiniz.

6. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN ÖNLEMLER
Taximono, Kişisel Bilgileri makul derecede korumak için tasarlanmış idari, teknik ve fiziksel kontrolleri içeren bir bilgi güvenlik programı uygulamaktadır. Ancak hiçbir Internet üzerinden iletim yöntemi veya elektronik depolama yöntemi% 100 güvenli değildir. Dolayısıyla, mutlak güvenliğini garanti edemeyiz. Web sitemizdeki güvenlikle ilgili herhangi bir sorunuz varsa [email protected] adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Taximono kişisel verilere yetkisiz erişimi engellemek için gerekli tüm önlemleri almaktadır.
Taximono kişisel verilerinizi gizli tutacağını taahhüt eder. Alınan tüm önlemlere rağmen taximono.com' a olası siber saldırılar sonucunda verilerin üçüncü kişilerin eline geçmesi halinde, Taximono bu durumu derhal kullanıcıya ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirir. Konu ile ilgili tüm önlemleri ve tedbirleri alır.

7. DİĞER İNTERNET SİTELERİ VE UYGULAMALAR
7.1 1Taximono Web Sitesi ve Uygulaması, diğer İnternet sitelerine, uygulamalara linkler ve referanslar içermektedir. Bu Gizlilik Politikasının söz konusu İnternet siteleri ve uygulamalar için geçerli olmadığı bilgilerinize sunulur.
7.2 2Taximono Web Sitesi ve Uygulaması üzerinden giriş yapmış olsanız dahi tarafımızca işletilmeyen sitelerin gizlilik politikalarından ve uygulamalarından sorumlu olamayız. Ziyaret ettiğiniz her sitenin politikasını kontrol etmenizi ve herhangi bir kaygı veya sorunuz olması halinde sahibi veya işleticisi ile irtibata geçmenizi öneririz.
7.3 Ayrıca, Taximono Web Sitesi ve Uygulamasına başka bir üçüncü şahıs site, uygulama üzerinden gelmeniz durumunda da, söz konusu üçüncü şahıs sitenin, uygulama sahipleri veya işleticilerinin gizlilik politikaları ve uygulamalarından sorumlu olamayız ve herhangi bir kaygı veya sorunuz olması halinde sahibi veya işleticisi ile irtibata geçmenizi öneririz.

8. RIZANIN GERİ ALINMASI
Gizlilik Politikasında belirtilen hususlar doğrultusunda kişisel verilerinizin kullanılması veya açıklanmasına rıza gösterilmiş olsanız dahi bu rızanızı geri alabilirsiniz. Rızanın geri alınması durumunda, Söz konusu bilgilerin yokluğunda Kullanıcı Sözleşmesinde yer alan hizmetlerin tarafımızca tamamen ve eksiksiz şekilde sunmamız mümkün olmayabilir. Söz konusu bu durumda Taximono Hizmetlerinin bir kısmından ya da hiçbirinden faydalanamayabilirsiniz.

9. GİZLİLİK POLİTİKASINDA YAPILABİLECEK DEĞİŞİKLİKLER
Topladığımız bilgiler, bu bilgileri nasıl kullandığımız ve bunları diğer taraflarla hangi şartlarda paylaştığımız konusunda daima bilgi sahibi olmanızı sağlamak için Gizlilik Politikamızdaki değişiklikler ile ilgili detayları İnternet Sitemizde yayınlayacağız.

10. ÇEREZ POLİTİKASI
Çerez, internet sitesi, mobil uygulama ve mobilweb’ in kim olduğunuzu hatırlayabilmesi için internet tarayıcınız üzerinden elektronik cihazınızın sabit diskine aktardığımız, yalnızca metin içeren bir bilgi dizisidir.Şirketimiz, internet sitesi, mobil uygulama ve mobilweb ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde, işbu “Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve Çerez Politikası” ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile Üye/Kullanıcı gezinme bilgilerini işleyebilecektir. Çerezler, Üye/Kullanıcının söz konusu internet sitesini ziyaret ettiğinde veya mobilweb üzerinden bağlandığında, Üye/Kullanıcının internet tarayıcısı tarafından yüklenen ve bilgisayarı, cep telefonu veya tabletinde saklanan küçük bilgi parçacıklarını içeren metin dosyalarıdır.

10.1 Çerezler, Üye/Kullanıcının yaptığı tercihleri hatırlamak ve web sitesi, mobilweb, mobil uygulama kullanımlarını kişiselleştirmek için kullanılır. Üye/Kullanıcı parolasını kaydeden bu sayede oturumasürekli açık tutma imkanı verip Üyenin her defasında parola girme zahmetinden kurtaran ayrıca Üye/Kullanıcının söz konusu web sitesi, mobilweb, mobil uygulamaya daha sonraki ziyaretinde Üye/Kullanıcıyı hatırlayan ve tanıyan çerezlerdir.
10.2 Üye/Kullanıcının söz konusu internet sitesine, mobilweb ve mobil uygulamaya nereden bağlandığı, internet sitesi, mobilweb, mobil uygulama üzerinde hangi içeriği görüntülediği ve ziyaretinin süresi gibi web sitesini, mobilweb, mobil uygulamayı nasıl kullandığının izlenmesi dahil olmak üzere; internet sitesini, mobilweb, mobil uygulamayı nasıl kullandığını belirlemek için kullanılır.
10.3 Üye/Kullanıcının interneti kullanma alışkanlığı hakkında bilgi toplayarak, Üye/Kullanıcıya gösterilen reklamların Üye/Kullanıcı ve ilgi alanlarına hitap edecek şekilde seçilmesine yarar. Ziyaret edilen web sitelerini hatırlarlar, bu bilgi ise reklamcılar gibi üçüncü taraflarla paylaşılır.

11. ÇEREZ POLİTİKASINDA YAPILABİLECEK DEĞİŞİKLER
Bu çerez politikasında dilediğimiz zaman değişiklik yapabiliriz. Çerez politikasında somut değişiklikler yaptığımız takdirde derhal geçerlilik kazanır. Bu sebeple Çerez Politikasını periyodik zamanlarla gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. Güncellenmiş Çerez Politikasını kabul etmek istemiyorsanız size hizmet vermeye devam edemeyiz, bu durumda tek seçeneğiniz internet sitesi, mobilweb ve mobil uygulamamız ile erişiminizi kesmektir.

12. İRTİBAT
Gizlilik ve Çerez Politikalarımız ile ilgili herhangi bir soru sormak için bizimle irtibat kurmak isterseniz, uygulamada yer alan ya da ilgili Web Sitemizde bulunan “Bize Ulaşın” bölümü üzerinden iletişime geçebilirsiniz. [email protected]